Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Intézményvezetői köszöntő


 Intézményünk a Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy székhellyel -Nyírbogdány, Fő utca 3.     -és három telephellyel rendelkezik, Fő utca 16. szám, Kőrösi Csoma Sándor utca 1. szám és Óvoda utca 1. szám alatt.

 A Fő utca 3. szám alatt általános iskolai oktatás folyik, míg a Kőrösi Csoma Sándor utca 1 és Óvoda utca 5-ben óvodai nevelés történik.

 Intézményünk iskolai részében jelenleg 8 osztályban folyik az oktatás. Óvodai részünkben 3 óvodai csoport van.

 Tanulólétszám: 115 fő általános iskolai tanuló, 72 fő óvodai nevelésben részesülő. A nevelőtestület létszáma összesen 22 fő.

 Iskolánkban alapfokú művészetoktatás is folyik. 
 Az alapfokú művészetoktatás keretében 3 különböző területen folyik a képzés: néptánc, képzőművészet, zene (furulya, zongora).
 A művészetek iránt érdeklődő gyerekeket hozzáértő és tapasztalt  művészetis pedagógusok foglalkoztatják nagy sikerrel, versenyeken   elért helyezéseik bizonyítják ezt. Ez igaz az általános iskolai részünkre is, a nevelőknek hála sok versenyen eredményesen teljesítenek a   gyerekek.

 

Iskolánkban jelenleg két idegen nyelv oktatása folyik, angol, illetve német nyelv.

 

A 2020/2021 tanév, nevelési év folyamán megújultunk mind külsőleg, mind belsőleg. Célunk, hogy a mai kor követelményeivel eredményesen vehessük fel a versenyt, illetve a gyermekek otthonos, családias légkörben tölthessék az intézményben idejüket. Kiemelt figyelmet fordítunk a keresztény értékek átadására, hiszen a jövő generációja a mi kezünkben van.

 

Az angol nyelv oktatásában is megújultunk, a Lego játékkal való tanítást is  alkalmazunk az órákon, ami egyedülálló a környező települések között. Igy a gyermekek több készséget is játszva tanulnak egyszerre.


Számítástechnikai oktatásunk is a mai kihívásokhoz igazodik, gépparkunk megfelelő ahhoz, hogy a gyermekek elsajátítsák a ma már szinte nélkülözhetetlen számítástechnikai tudást.

 

A 2021/2022-es tanévben újraindítottuk a régen olya híres Robotika szakkört, feltételeink adottak lettek robotok beszerzésével, a cél, hogy újra megpróbáljuk a régi szép eredményeket elérni.

A színjátszó szakkör is évről évre ügyesebb, színjátszósaink kiemelt ünnepeken bizonyítják tehetségüket, és szereznek mind több rutint a szakkört vezető pedagógusnak hála.

Sok-sok éves múltra tekint vissza az eredményes sportoktatás, nemcsak szeretik a gyermekek, de kiemelkedően is teljesítenek testnevelőnk vezetésével.

A sakkot több nevelőnk is sikerrel oktatja szakkör keretein belül, sakk versenyeken szintén szép eredmények születnek.

A sulirádió is a 2020/2021-es tanévben indult újra több évtized után. Népszerűsége töretlen.   

A régi, jól bevált dolgokat megtartottuk, igy minden évben megrendezzük a Kazinczy hetet és sok egyéb kulturális rendezvényt biztosítunk az itt tanulóknak, és óvodánk életében is  jelen van a hagyományok ápolása, megőrzése, jeles ünnepek megünneplése.  

Az óvodai telephelyek fejlesztése is folyamatos, új játékok, felszerelések kerülnek megvásárlásra az igényeknek megfelelően.  


A szülői közösség jelentős részben támogatja az iskola és óvoda munkáját, hisz mindannyian egy közös célért dolgozunk, hogy gyermekeinket segítsük, életre neveljük, arra kellő mértékben felkészítsük.

Célunk, hogy minél több nyírbogdányi kisgyerekes szülő válassza a helyi intézményt gyermeke óvodai, iskolai éveihez. Teszünk is érte, folyamatosan fejlesztünk, hogy fel tudjuk venni a versenyt a környékbeli iskolákkal, óvodákkal. Sőt, túlszárnyaljuk azokat!

Iskolánk facebook oldalán és honlapján továbbra is tájékoztatjuk az aktuális eseményekről a szülőket.

A gyermekek iskolai és óvodai felvételével kapcsolatban bátran keressék intézményünket a  42-532-540 telefonszámon,  illetve írjanak a kazinczy@baptistaoktatas.hu email címre.

 

Büszke vagyok az itt tanító pedagógusokra, óvodapedagógusokra, és az intézményben dolgozókra, hiszen együtt munkálkodunk folyamatosan azért, hogy a lehető legjobb dolgokat nyújtsuk minden téren a gyermekek számára.

Nem nyírbogdányiként, de a nyírbogdányi gyerekekért dolgozom, dolgozunk szüntelen a kollégáimmal.Petró Gergely
intézményvezető

GALÉRIA